Solskjær mot Solskjær i träningsmatch

Manchester Uniteds norske manager Ole Gunnar Solskjær kan ställas mot sin son på Ullevål. Arkivbild. Bild: Rui Vieira/AP Photo

På tisdag tar Manchester United sig an norska ligasjuan Kristiansund i en träningsmatch på nationalarenan Ullevål i Oslo.

För Premier League-gigantens manager, Ole Gunnar Solskjær, väntar ett speciellt möte – inte främst för att han återvänder till sitt hemland, utan för att hans son, Noah, är uttagen i Kristiansunds spelartrupp.

Noa Solskjær är 19 år och har ännu inte A-lagsdebuterat för sin klubb. Detta kan det alltså bli ändring på mot en av världens största klubbar där hans pappa både är spelarlegendar och tränare.

Noah uppges dock ha en annan roll på planen än den hans far hade.

– Medan hans pappa var en dödligt effektiv spelare som höll sig närmare straffområdet så är Noah mer typen som ligger bakom anfallen. Han är mycket skicklig och har fotboll i sig, säger Kristiansunds tränare Christian Michelsen.

Om han får speltid kan Noah Solskjær ställas mot bland andra svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf som finns med i Manchester Uniteds 26-mannatrupp.

En som däremot inte har rest med till Norge är den belgiske anfallaren Romelu Lukaku som ryktas lämna klubben i sommar.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning