Solskjær: "Måste steppa upp mot Barcelona"

Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær står inför en svår uppgift. Bild: Lehtikuva-AFP/Oli Scarff

Manchester United mot Lionel Messi och Luis Suarez.Det blir en tuff uppgift i Champions League-kvartsfinalen för Manchester United.– Självklart vet vi att vi måste steppa upp vårt spel mot ett kvalitetslag som Barcelona, säger tränaren Ole Gunnar Solskjær.

Det är ingen vanligt förekommande bedrift i fotbollen, men faktum är att Barcelona fullbordat en trippel – att vinna ligan, den inhemska cupen samt Champions League under samma säsong – två gånger om de senaste tio åren. Den här säsongen har katalanerna chansen att göra det igen, då "Barça" kliver in i Champions Leagues kvartsfinaler.

På andra sidan står Ole Gunnar Solskjærs gäng som tog sig vidare till kvartsfinalen med blotta förskräckelsen, efter att i åttondelsfinalen mot PSG ha vänt ett 0–2-läge på hemmaplan tack vare en minnesvärd 3–1-vinst i Frankrike.

– Vi vet att vi måste prestera på vår högsta nivå, vilket vi inte gjorde i hemmamatchen mot PSG. Men returmatchen i det mötet har gett spelare och supportrar tron på att vi kan göra samma sak mot Barcelona, säger Solskjær.

För att det ska ske måste Barcelonas skräckinjagande anfall stoppas. Lionel Messi och Luis Suárez har tillsammans gjort 20 mål på de 10 senaste klubblagsmatcherna. Noterbart är dock att mittfältsstjärnan Paul Pogba är tillbaka efter sin avstängning. I onsdagens andra match ställs uppstickaren Ajax mot den italienska giganten Juventus.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning