Solskjær blir permanent tränare i Manchester United

Ole Gunnar Solskjær. Bild: AFP / Lehtikuva / Ian Kington

Nu är det klart. Ole Gunnar Solskjær får stanna som tränare för Manchester United. Han har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

Manchester United har bara förlorat tre av 19 matcher under Ole Gunnar Solskjærs ledning.

Då var det självklart att norrmannen får stanna som tränare i Premier League-klubben.

"Resultaten talar för sig själv", säger vice ordföranden Ed Woodward.

Norrmannen tog över när José Mourinho fick lämna Premier League-klubben i december, men fick i det läget bara kontrakt för resten av den pågående fotbollssäsongen. Nu har han skrivit på för tre år till.

"Jag kände redan första dagen i klubben att den var speciell. Det var en ära att vara en Manchester United-spelare och att sedan få starta min tränarkarriär här", säger Solskjær till Uniteds webbplats.

"De senaste månaderna har varit en fantastisk erfarenhet. Jag är överlycklig över att få chansen att leda laget under en längre tid."

Förstår kulturen

Solskjær inledde med åtta raka segrar och har sedan dess fört laget till ytterligare sex segrar och två oavgjorda matcher.

Men det är inte enbart resultaten som gör att han får stanna. Att han själv spelade för Manchester United mellan 1996 och 2007 har också bidragit.

"Ole har massor av erfarenhet, både som spelare och som tränare. Han vill också ge unga spelare chansen och har en djup förståelse för kulturen i klubben. Det gör honom till rätt person att ta Manchester United framåt", säger Woodward i ett uttalande på klubbens webbplats.

"Supportrarna och alla i klubben står bakom honom när han ska bygga nästa del i vår historia."

"Han är en legendar"

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning