Soligare och varmare från och med mitten av veckan

På tisdag och onsdag råder varning för översvämning i Österbotten och Södra Österbotten. Bild: Jeanette Östman/SPT

Veckan inleds med varierande väder i södra Finland och längs kusten. Från och med mitten av veckan blir det klarare och varmare.

Under måndagen får södra Finland, Egentliga Finland och Österbotten snöblandat regn och regn. I södra Finland kommer regnet först mot kvällen.

Under dagen kan temperaturen i Egentliga Finland klättra upp till 14 grader, men mot kvällen blir det molnigare och svalare igen. I södra Finland ligger temperaturen kring 10 grader och i Österbotten kring 3 grader.

Under tisdagen börjar det klarna upp men enstaka regnskurar kan ännu förekomma. Temperaturen ligger kring 10 grader i söder och längs kusten.

– Från och med onsdag blir det klarare och varmare väder då högtrycket över Finland stärks. Vi har soliga dagar på kommande, säger Nina Kurasto, jourhavande meteorolog vid Meteorologiska institutet.

I början av veckan kan nattemperaturen ställvis ligga över nollstrecket, men kring onsdagen ligger temperaturen igen under nollstrecket.

– Torsdag ser ut att bli en varmare dag med en temperatur på kring 10 grader längs kusten och upp till 15 grader i söder. Prognosen mot slutet av veckan är mer osäker.

Under måndagen råder varning för dåligt väglag i Mellersta Österbotten och norrut. Varningen kvarstår under tisdagen i de norra delarna av landet.

På tisdag och onsdag råder varning för översvämning i Österbotten och Södra Österbotten.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Mer läsning