Soldiers of Odin patrullerar på Åland

Den kritiserade organisationen och medborgargardet Soldiers of Odin meddelar på sin Facebook-sida att de framöver ska genomföra nattliga vandringar på Åland.

Från och med den här veckan syns en ny frivillig organisation vandra på Ålands vägar. Det är medborgargardet Soldiers of Odin som börjat med vandringar för att de anser att de nattvandrarorganisationer som finns på Åland har misslyckats.

Soldiers of Odin har kritiserats för att ha nynazistiska influenser och medlemmar har dömts för bland annat misshandel. 2016 dömdes grundaren Mika Ranta till fängelse för misshandel.

Soldiers of Odin Ålands talesperson, som går under aliasen Tyr Torsson, säger att den åländska organisationen är fristående från Sverige och Finland. Talespersoner förnekar att de skulle vara rasister eller nazister.

Ålands polismästare Maria Hoikkala tar ingen ställning mot just det här medborgargardet.

– Jag tycker som så att ju mer det finns ögon och öron i samhället som meddelar polisen är det positivt, säger Hoikkala men poängterar:

– Myndighetsarbete ska överlåtas åt myndigheter. Vi förbjuder ju ingen att gå på stan, men vi följer med situationen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46