Kroppar bärgas efter båtolyckan i Phuket

Thailändska räddningsarbetare på Chalong i Phuket, där räddningsarbetet pågår efter båtolyckan. 49 av totalt 105 passagerare har hittills räddats, och de letar efter kroppar i vattnet. Många ombord var kinesiska turister. Bild: Lehtikuva/AFP/Mohd Rasfan

Nu kommer nya uppgifter om räddningsarbetet i Phuket i Thailand. 38 är döda och 18 försvunna efter att en turistbåt sjönk i torsdags.

Ombord på båten fanns 93 kinesiska turister och tolv thailändare i besättningen. 49 av de sammanlagt 105 människorna har räddats.

Enligt nya uppgifter som kom på lördagen är 38 bekräftade döda och 18 fortfarande försvunna. Bild: TT/AP/Vincent Thian

Landets turistminister säger att de kommer att utnyttja varje möjlighet att hitta fler överlevande, men enligt myndigheterna är chansen låg att saknade passagerare fortfarande är vid liv.

Militärjuntan som enväldigt styr Thailand har beordrat en utredning i varför besättningen tycks ha struntat i en varning för dåligt väder.

Polisen har sagt i ett uttalande att de kommer att försöka få kaptenen och ägaren åtalade för vårdslöshet.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning