SOK sänker priserna på 400 produkter

Bild: LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

S-gruppen svarar i dag på Keskos besked i går att sänka priserna. S-gruppen uppgav att den kommer att sänka priserna på mer än 400 produkter i Prismavaruhusen och S-marketarna. I Alepabutikerna sjunker priset på nästan 200 produkter.

S-gruppen uppger att den sänkt priserna på mer än tusen produkter under det senaste året. Prissänkningen har främst skett i Prismorna och S-marketarna. Handelskedjan uppgav att den börjat med priskampanjen ifjol eftersom en majoritet av finländarna tycker att livsmedlen är för dyra.

Kesko uppgav i går att K-butikerna sänker priserna på 2 000 produkter. Enligt Kesko beror det på att världsmarknadspriserna för råvaror sjunkit och på att omkostnaderna minskat.

Även Suomen Lähikauppa deltar i priskriget. Kedjan meddelar att priserna på 150 produkter sjunker i Siwa och Valintatalo i februari när man granskar priserna nästa gång.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning