SOK sänker priserna på 400 produkter

Bild: LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

S-gruppen svarar i dag på Keskos besked i går att sänka priserna. S-gruppen uppgav att den kommer att sänka priserna på mer än 400 produkter i Prismavaruhusen och S-marketarna. I Alepabutikerna sjunker priset på nästan 200 produkter.

S-gruppen uppger att den sänkt priserna på mer än tusen produkter under det senaste året. Prissänkningen har främst skett i Prismorna och S-marketarna. Handelskedjan uppgav att den börjat med priskampanjen ifjol eftersom en majoritet av finländarna tycker att livsmedlen är för dyra.

Kesko uppgav i går att K-butikerna sänker priserna på 2 000 produkter. Enligt Kesko beror det på att världsmarknadspriserna för råvaror sjunkit och på att omkostnaderna minskat.

Även Suomen Lähikauppa deltar i priskriget. Kedjan meddelar att priserna på 150 produkter sjunker i Siwa och Valintatalo i februari när man granskar priserna nästa gång.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning