Soini till MT: Riksdags- och eurovalet är möjliga

Timo Soini (Blå) ger sparsamt med ledtrådar om sin framtid. Bild: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Utrikesminister Timo Soini leker med tanken på att ställa upp i nästa års riksdags- och Europaparlamentsval, rapporterar Maaseudun Tulevaisuus. Soinis beslut kan ha stor betydelse för hans parti Blå framtid.

Utrikesminister Timo Soini (Blå) leker i en intervju för Maaseudun Tulevaisuus med tanken på att ställa upp i nästa års Europaparlamentsval. Också riksdagsvalet kan komma på fråga.

– Riksdags- och eurovalet är möjliga, men landskapsvalet ställer jag inte upp i. På hösten är vi klokare, säger Soini till MT.

Blå framtids stöd i opinionsmätningarna har redan länge varit under två procent. I Yles senaste opinionsmätning var stödet 1,5 procent.

Soinis medverkan i nästa års val kan vara av stor betydelse för Blå framtids fortlevnad. Även om Soini inte själv ställer upp i något val kan han enligt sig själv vara till hjälp för partiet.

– Jag vet hur man lyckas och jag har gjort det redan två gånger, säger Soini till MT och syftar antagligen på Sannfinländarnas resultat i de två föregående riksdagsvalen.

Soini var ordförande för Sannfinländarna i 20 år, tills Jussi Halla-aho tog över posten i juni 2017. Några dagar efter valet av Halla-aho hoppade Soini och ett tjugotal andra riksdagsledamöter av partiet och bildade senare Blå framtid.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03