Soini till MT: Riksdags- och eurovalet är möjliga

Timo Soini (Blå) ger sparsamt med ledtrådar om sin framtid.Bild: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Utrikesminister Timo Soini leker med tanken på att ställa upp i nästa års riksdags- och Europaparlamentsval, rapporterar Maaseudun Tulevaisuus. Soinis beslut kan ha stor betydelse för hans parti Blå framtid.

Utrikesminister Timo Soini (Blå) leker i en intervju för Maaseudun Tulevaisuus med tanken på att ställa upp i nästa års Europaparlamentsval. Också riksdagsvalet kan komma på fråga.

– Riksdags- och eurovalet är möjliga, men landskapsvalet ställer jag inte upp i. På hösten är vi klokare, säger Soini till MT.

Blå framtids stöd i opinionsmätningarna har redan länge varit under två procent. I Yles senaste opinionsmätning var stödet 1,5 procent.

Soinis medverkan i nästa års val kan vara av stor betydelse för Blå framtids fortlevnad. Även om Soini inte själv ställer upp i något val kan han enligt sig själv vara till hjälp för partiet.

– Jag vet hur man lyckas och jag har gjort det redan två gånger, säger Soini till MT och syftar antagligen på Sannfinländarnas resultat i de två föregående riksdagsvalen.

Soini var ordförande för Sannfinländarna i 20 år, tills Jussi Halla-aho tog över posten i juni 2017. Några dagar efter valet av Halla-aho hoppade Soini och ett tjugotal andra riksdagsledamöter av partiet och bildade senare Blå framtid.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33