Soini har tröttnat på vegetarian-bög-cyklister

Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Utrikesminister Timo Soini (Blå) är säker på att en ny skräll är på gång i EU-valet i maj.

– De äldre, etablerade partierna kommer att få stryk så det sjunger om det. Det gäller både den traditionella center-höger-axeln och sossarna. De kommer att få så mycket stryk i valet att det är bra om de har håret kvar på hjässan efter nederlaget, skriver Timo Soini i sin kolumn i Maaseudun Tulevaisuus.

– Signalerna är tydliga. Den stora frågan är vad de blivande segrarna kommer att göra med sin seger. Kan de samarbeta? Vill de samarbeta eller används EU bara som en plattform för den inhemska politiska konsumtionen?

Soini själv har inte meddelat om hans karriär inom politiken forsätter eller om det är dags att låta sig nöjas i och med riksdagsvalet i april. En kandidatur i EU-valet är inte heller ett uteslutet alternativ.

– Jag vet att det finns en plats åt mig inom EU-parlamentet och jag har redan tillfrågats. Frågan är om jag vill? Kanske det är dags att sluta i politiken en gång för alla. Både i hemlandet och i utlandet, skriver Soini.

– Det skulle betyda att vänja sig vid politiken som en Soini utan Soini. Sluta skriva blogg, eller ploki som han själv kallar det (red. anm), och låta er hållas med er vegetarian-bög-cyklist-lista och allt annat som ni orkar hetsa upp er över.

Ett annat alternativ är enligt Soini att vara med om den stora eurojytkyn som är på gång.

– Det kommer att bli en riktig bomb. Den förbereds redan. Nu är frågan om det blir utan eller med Soini.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39