SOHR: Elva dödade av Israels robotar i Syrien

En bild släppt av statliga syriska nyhetsbyrån Sana på resterna av ett hus som enligt syriska regimen förstördes av israeliska robotar i april i år. Arkivbild. Bild: Sana/TT-AP

Elva personer dödades i de israeliska robotangreppen mot södra Syrien sent i måndags kväll, enligt Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget i Syrien från Storbritannien och är i opposition mot regimen. De dödade var en civil person, tre syriska soldater och sju av regimens allierade utländska milismän.

Observatoriet kan inte definitivt säga om milismän från libanesiska Hizbollah finns bland de dödade. Hizbollah strider på regimens sida i kriget tillsammans med iransk militär och är terrorstämplat av EU och USA.

Hizbollahledaren Hassan Nasrallah hotade i helgen med att milisen kommer att döda en israelisk soldat för varje egen medlem som dödas av Israel, men sade att Hizbollah "inte har bråttom". Hotet följer på att en Hizbollahmedlem dödades i en israelisk attack i Syrien den 20 juli.

Israel har genomfört hundratals robotangrepp mot mål i Syrien sedan kriget började 2011, men bekräftar sällan de egna attackerna. Ofta är målen enheter ur Hizbollah eller iranska styrkor.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning