Sofia Coppola gör tv-serie för Apple

Bild: Thibault Camus/TT-AP

Oscarsbelönade filmregissören Sofia Coppola ("Lost in translation") tar snart klivet in i tv-seriebranschen.

Enligt Variety kommer Coppola att stå för både manus och regi när romanen "The custom of the country" från 1913 blir tv-serie på Apples strömningstjänst.

Romanen handlar om en kvinna från Mellanvästern som flyttar till New York där hon gör sitt bästa för att bli en del av societeten.

Tv-serien blir Sofia Coppolas andra projekt för Apple TV plus. Sedan tidigare är det känt att hennes kommande film "On the Rocks" med Bill Murray och Rashida Jones i två av rollerna, kommer att släppas på plattformen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning