Söderberg missar FM

Arkivbild. David Söderbergs säsong är i fara på grund av en virussjukdom. Bild: LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Släggkastaren David Söderberg kommer inte att delta i friidrotts-FM i Jyväskylä. Orsaken är sjukdom.

David Söderberg har kämpat med en virussjukdom och kommer inte att tävla i friidrotts-FM, även kallat Kalevaspelen, i helg. Han hoppas dock fortfarande att kunna delta i EM i augusti.

– EM är målet, men hälsan går före, säger Söderberg i Friidrottsförbundets pressmeddelande.

– Jag hade feber nio dagar i följd. Enligt blodprovet var det frågan om ett virus. Innan det hade jag allergiproblem, som dock kunde vara symtom på viruset.

Söderberg har inte tävlat denna säsong, men har möjlighet att kvala till EM ända till 29 juli. Den finländska EM-truppen publiceras kommande måndag.

– Vi kan komplettera truppen efter Kalevaspelen i de grenar där det finns utrymme, men inte i grenar som efter FM har tre idrottare, säger tränarchefen Jorma Kemppainen.

Söderberg har som avsikt att fortfarande hinna tävla innan kvalfönstret för EM sluts.

– Jag vill inte åka till VM om jag inte har en känsla för att kunna vara med i final och kasta ett gott resultat. Jag tror och hoppas att situationen kan vända fort. Jag har varit med om likadant förut, säger Söderberg.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning