Snyggt solomål av Laine – Aho fortsätter leverera

Patrik Laine firade 100 poäng i NHL tidigare i veckan. Foto: Lehtikuva/Getty Images/AFP/Bruce Bennett Bild: Bruce Bennett/Lehtikuva

Patrik Laine nätade för andra matchen i rad då Winnipeg föll mot Chicago. Sebastian Aho är fortfarande glödhet: Carolinaanfallaren gjorde 1+1 mot Washington.

Patrik Laine är tillbaka efter en längre måltorka. Winnipeganfallarens fullträff mot Chicago var säsongens 20:e och en av NHL-karriärens snyggaste.

Chicago ledde matchen med 2–0 i den tredje perioden då Laine snappade upp pucken vid den egna blålinjen, drev upp, fintade bort två försvarare och avslutade med ett snabbt skott i det bortre hörnet. Se målet här (NHL:s webbplats).

Winnipeg lyckades inte kvittera och förlorade med 1–2.

– Vi kämpade bra i tredje perioden och gav aldrig upp. Både jag och andra spelare hade bra lägen, men kunde inte utnyttja dem, sade Laine efter matchen.

Laine har gjort 37 poäng på 45 matcher.

Två poäng för Aho

Precis som Laine har Sebastian Aho gjort 37 poäng under säsongen – mycket tack vare den senaste tidens bravader. I de senaste tio matcherna har Carolinas guldklimp bara gått poänglös en gång.

Då Carolina mötte Washington passade Aho till ett mål i den första perioden och pangade in 2–2 i mitten av den andra med ett slagskott i powerplay. Se målet här.

Carolina förlorade den oerhört jämna dusten med 3–4. Washingtons Jay Beagle satte in segermålet med två sekunder kvar att spela.

NHL-resultat

Columbus–Vancouver 2–5

Vancouver: Markus Granlund 0+1

Carolina–Washington 3–4

Carolina: Sebastian Aho 1+1

Florida–Calgary 2–4

Chicago–Winnipeg 2–1

Winnipeg: Patrik Laine 1+0

Arizona–Edmonton 2–4

Arizona: Antti Raanta räddade 23/26 skott

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning