Snöyran trasslar till trafiken i södra Finland – också flygen försenade

Det rikliga snöfallet i södra Finland förväntas trassla till trafiken på torsdag. Finavia varnar för förseningar i flygtrafiken och Helsingforsregionens regionaltrafik drar in flera tåg- och bussturer.

Den snöyra som under efternatten draperade södra Finland i ett vitt täcke kommer att lamslå stora delar av trafiken i Nyland och Egentliga Finland. På Helsingfors-Vanda flygplats förväntas rejäla förseningar för både avgående och ankommande flyg, skriver Finavia på sin webbplats. Finavia uppmanar alla flygresenärer att följa med det egna flygbolagets informationskanaler för att uppdatera sig om de justerade tidtabellerna.

Helsingforsregionens regionaltrafik meddelar att lokaltågens tidtabeller kommer att påverkas av snöyran. Åtminstone A- och K-linjerna mellan Esbo och Helsingfors kör färre turer.

Snöfallet sammanfaller med hårda vindar som skapar snödrivor på vägarna och försvårar trafiken ytterligare. I Egentliga Finland förutspås vindar på upp till 20 meter i sekunden och på Finska viken utlovas 17 meter per sekund. Meteorologiska institutet varnar för att snöfallet och vindarna kommer att medföra ett snödjup på 20-30 centimeter i Nyland och Egentliga Finland. I landets centrala delar lovar väderutsikten 5-15 centimeter snö under torsdag och fredag.

Bild: Lehtikuva/Timo Aalto

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00