Snöyran ställde till det – Seppälä slog storstjärnan

Svåra förhållanden i Östersund. Bild: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Det var mycket svåra förhållanden i herrarnas distanslopp i skidskytte-VM i Östersund.

Ett lyckat skytte kunde ha räckt väldigt långt i snöyran i Östersund, men Tero Seppälä bommade två gånger direkt i det första liggande skyttet. Han bommade dock bara en gång till under loppet och fick en godkänd notering med tre bommar och 31:a plats.

Han var bättre än bland annat den franska storstjärnan Martin Fourcade, som vunnit 25 VM-medaljer under sin karriär. Fourcade hade fyra bommar och var 38:a i mål.

– Jag lyckades samla mig efter de första bommarna och kunde också förbättra min skidfart, säger Seppälä till Yle.

Han var 4.50,6 bakom vinnaren, Tysklands Arnd Pfeiffer i mål. I distansloppet innebär en bom en straffminut. Pfeiffer var bäst med noll bommar, före Bulgariens Vladimir Iliev och Norges Tarjei Bø. Storfavoriten Johannes Thingnes Bø var nia efter att ha bommat tre gånger. Olli Hiidensalo var 62:a med fyra bommar och Tuomas Grönman 78:a med fem bommar.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46