Snöyra i söder i kväll

På onsdagskvällen kan snöfallet bli rikligt, i synnerhet längs kusten från huvudstadsregionen österut. Bild: Lehtikuva/Aku Häyrynen

Meteorologerna förutspår rikligt snöfall under onsdagskvällen – ställvis upp till 30 centimeter. Samtidigt ger de hårda vindarna med sig en aning.

På tisdagen drog en hård och kylig vind från Sverige över landet. I dag på onsdagen är det dags för snöyra och snöstorm, rapporterar Forecas jourhavande meteorolog. Snöfallet gäller främst södra delar av landet.

Enligt prognoserna börjar snöfallet på eftermiddagen, förstärks under kvällen och fortsätter till torsdag förmiddag. Efter det faller snön lättare och periodvis.

Snöfallet är rikligast i kustområdet från huvudstadsregionen österut.

På torsdag morgon är väglaget och sikten dålig i landets södra delar. Därför uppmanar meteorologerna till försiktighet ute på vägarna.

Vinden är måttlig eller frisk i hela landet och temperaturen ligger mellan -7 till -12 grader, i sydväst något mildare och i Lappland upp till -20 grader. Temperaturen kommer att sjunka en aning under de kommande dagarna, men på söndag utlovas kyligare väder igen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning