Snön ställer till det i tågtrafiken – inställda tåg på måndag

Bild: Lehtikuva/Timo Jaakonaho

VR förbereder sig för sämre väder och ställer åtminstone in tågturer i lokaltrafiken i huvudstadsregionen på måndag.

Tåg i fjärrtrafiken inhiberas inte på förhand, men VR uppmanar alla passagerare att förbereda sig på förseningar och inställda tåg.

Snön och snödrivor som uppstått på marken har lett till förseningar och problem i tågtrafiken de senaste dagarna. Snöovädret leder framför allt till infrastrukturella problem, såsom växelproblem. Ett antal lok och tågvagnar har också gått sönder.

VR har tillsammans med Helsingforsregionens trafik HRT och Finrail därför beslutat att ställa in en del tågturer på måndag. Färre tåg i trafiken leder bland annat till färre växelproblem.

Dubbelkolla tidtabellen

Vartannat A– och K-tåg i lokaltrafiken i huvudstadsregionen ställs in på måndag. Det innebär att tågen går med 20 minuters mellanrum.

Dessutom inhiberas alla D-tåg mellan Helsingfors och Riihimäki och R-tåget 9693 som skulle avgå från Helsingfors klockan 15.51 på måndag ställs också in.

Resten av lokal– och fjärrtågen borde löpa enligt normal tidtabell. VR uppmanar ändå alla som reser med tåg att dubbelkolla tidtabellen för eventuella ändringar innan avfärd.

Man kan följa med läget i tågtrafiken på VR:s webbplats.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54