Snön ställer till det i tågtrafiken – inställda tåg på måndag

Bild: Lehtikuva/Timo Jaakonaho

VR förbereder sig för sämre väder och ställer åtminstone in tågturer i lokaltrafiken i huvudstadsregionen på måndag.

Tåg i fjärrtrafiken inhiberas inte på förhand, men VR uppmanar alla passagerare att förbereda sig på förseningar och inställda tåg.

Snön och snödrivor som uppstått på marken har lett till förseningar och problem i tågtrafiken de senaste dagarna. Snöovädret leder framför allt till infrastrukturella problem, såsom växelproblem. Ett antal lok och tågvagnar har också gått sönder.

VR har tillsammans med Helsingforsregionens trafik HRT och Finrail därför beslutat att ställa in en del tågturer på måndag. Färre tåg i trafiken leder bland annat till färre växelproblem.

Dubbelkolla tidtabellen

Vartannat A– och K-tåg i lokaltrafiken i huvudstadsregionen ställs in på måndag. Det innebär att tågen går med 20 minuters mellanrum.

Dessutom inhiberas alla D-tåg mellan Helsingfors och Riihimäki och R-tåget 9693 som skulle avgå från Helsingfors klockan 15.51 på måndag ställs också in.

Resten av lokal– och fjärrtågen borde löpa enligt normal tidtabell. VR uppmanar ändå alla som reser med tåg att dubbelkolla tidtabellen för eventuella ändringar innan avfärd.

Man kan följa med läget i tågtrafiken på VR:s webbplats.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning