Snöfall i Österbotten under hela julafton – plusgrader i Nyland

Vi kan få se en del snö under julhelgen, säger Heikki Sinisalo, jourhavande meteorolog vid Meteorologiska institutet. Bild: Jeanette Östman/SPT

Från och med natten till juldagen blir det hela tiden kallare och kallare, uppger jourhavande meteorolog vid Meteorologiska institutet.

Varierande julväder utlovas. Det säger Heikki Sinisalo, jourhavande meteorolog vid Meteorologiska institutet på torsdagen.

–  I Österbotten kommer det snöa under hela julafton. På vissa ställen har det redan fallit en hel del. Men på de flesta ställen utlovas inte mycket snö, säger Sinisalo.

Längre söderut längs västkusten kan det också falla lite snö eller regn, men enligt Sinisalo utlovas främst uppehållsväder. I Egentliga Finland kan man eventuellt få se en glimt av solen.

I Nyland utlovas molnigt uppehållsväder på julafton med eventuella regnskurar. Sinisalo säger att det blir plusgrader under hela julafton, men mot natten sjunker temperaturen mot noll eller till och med till minusgrader i Österbotten.

Juldagen blir lite kallare

I Nyland håller antagligen plusgraderna i sig på juldagen.

–  Det kan snöa en aning under dagen, men inte mycket. Det kan vara skäl att vara försiktig om man rör sig på vägarna, säger Sinisalo.

I Egentliga Finland blir det en aning kallare och i Österbotten blir det också cirka -2 grader och mot kvällen ännu lite kallare. Mulet blir det i alla landskap.

På julannandag utlovas det också ett par minusgrader och uppehållsväder i Nyland.

–  Samma väder utlovas i Egentliga Finland. I Österbotten rör sig temperaturen kring -5 grader.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Renoverad funkisbostad inspirerar som härligt stadshem

Mer läsning