Snart tar sig flygekorrungarna ur boet – hur många ungar är det?

Flygekorrungarna brukar ta sig ut ur boet när de är kring en månad gamla. Bild: Benjam Pöntinen/SPT

De sällsynta djuren är utrotningshotade, speciellt på grund av skogsavverkning.

Tiden då flygekorrarnas ungar börjar ta sig ur boet närmar sig, enligt Världsnaturfonden WWF:s pressmeddelande. I en av organisationens livesändningar kan man följa med livet i en holk med flygekorrar. WWF vill uppmärksamma den sällsynta och utrotningshotade arten.

– Det är otroligt intressant att se vad ungarna sysslar med. Jag har filmat och följt med flygekorrar i trettio år och jag blir fortfarande ivrig, säger naturfotografen Benjam Pöntinen i pressmeddelandet.

WWF vet inte hur många ungar det finns i boet. Vanligtvis får flyekorrarna två till tre ungar, som börjar undersöka omgivningen utanför boet då de är kring en månad gamla.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54