Snart tar sig flygekorrungarna ur boet – hur många ungar är det?

Flygekorrungarna brukar ta sig ut ur boet när de är kring en månad gamla. Bild: Benjam Pöntinen/SPT

De sällsynta djuren är utrotningshotade, speciellt på grund av skogsavverkning.

Tiden då flygekorrarnas ungar börjar ta sig ur boet närmar sig, enligt Världsnaturfonden WWF:s pressmeddelande. I en av organisationens livesändningar kan man följa med livet i en holk med flygekorrar. WWF vill uppmärksamma den sällsynta och utrotningshotade arten.

– Det är otroligt intressant att se vad ungarna sysslar med. Jag har filmat och följt med flygekorrar i trettio år och jag blir fortfarande ivrig, säger naturfotografen Benjam Pöntinen i pressmeddelandet.

WWF vet inte hur många ungar det finns i boet. Vanligtvis får flyekorrarna två till tre ungar, som börjar undersöka omgivningen utanför boet då de är kring en månad gamla.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning