Snart kan man dricka öl under Domkyrkotornet i Åbo – gemensam uteservering öppnar nästa vecka

En del av Domkyrkotorget vid Åbo domkyrka och den bredvidliggande parken förvandlas till ett uteserveringsområde nästa vecka. Bild: Mikael Piippo/SPT

Åbo öppnar nya uteserveringsområden för att underlätta restaurangernas situation under coronaepidemin.

Onsdag nästa vecka, den 1 juli, öppnar en stor gemensam uteservering på Domkyrkotorget vid Åbo domkyrka i Åbo. Staden beslöt i början av juni att öppna nya uteserveringsområden i Åbo för att hjälpa restaurangerna under coronaepidemin.

Åbo stad har hyrt ut ett område för ändamålet till företaget Turku Food & Wine Fest som i sin tur hyr ut platser till restauranger, kaféer och barer i Åbo. Sju företag står för mat och dryck på det gemensamma uteserveringsområdet som kommer att finnas både på själva torget och i parken bredvid. Området kommer att ha ungefär 500 kundplatser.

Uteserveringsområdet öppnar klockan 8 på morgonen och försäljningen tar slut vid midnatt.

Ett annat gemensamt uteserveringsområde planeras vid den så kallade spindeltomten som nu fungerar som en parkeringsplats bredvid Åbo Stadsteater. Målsättningen är att få tillståndsprocessen klar nästa vecka.

På båda de nya uteserveringsområdena planeras program i form av bland annat livemusik.

Redan på onsdag öppnar ett sommartorg på Gamla Stortorget i Åbo. Här kommer det att finnas hantverksförsäljare. Sommartorget pågår fram till den 9 augusti.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning