Snacky är tillbaka – inhemska hamburgerbaren säljer 80-talsklassiker med hemleverans

Snabbmatskedjan Snacky blev i tiderna kända för sina Poliisi och Iso Poliisi-burgare. Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Har du ätit hamburgare av modell Taksi, Pressa eller Poliisi? De fanns på menyn hos hamburgerkedjan Snacky, som hade sina glansdagar i slutet av förra årtusendet. Nu gör Snacky comeback i Helsingfors.

Flera år innan McDonald's landsteg i Finland med sina amerikanska burgare verkade den inhemska hamburgerkedjan Snacky med sina grillbarer runtom i landet. Den grundades 1980 i Östra centrum och man sålde klassiska hamburgare med kött, ost och sallad som huvudingredienser till kunderna som i huvudsak var bilburna. Den sista Snacky-restaurangen stängde sina dörrar 2016.

Nu har Snacky dykt upp igen, denna gång endast som kök med hemleverans. Kunder kan beställa hem restaurangens hamburgare via Wolt eller Foodora.

Det är företaget Ride Kitchen som har köpt upp varumärket och tillverkar nu hamburgare enligt gamla och välbeprövade recept. Produkterna heter fortfarande Taksi, Pressa, Poliisi och Kerros och finns i början endast med köttbiff som fyllning. Nya ägaren Anssi Karppinen tänker ändå anpassa utbudet till dagens rådande mattrender.

– Inom den närmaste framtiden finns det planer på att utöka menyn med en vegetarisk produkt, lovar Karppinen.

Just nu kan man beställa Snacky-burgare endast i centrala Helsingfors, mellan Drumsö och Fiskehamnen, men företaget letar efter lediga kökslokaler också i Mattby och Vallgård. Därefter växer försäljningsområdet så att det sträcker sig från Esbo till Brändö.

– I början av nästa år ska vi också expandera till Tammerfors och Åbo, säger Anssi Karppinen.

Läs också:

Snacky använde över en miljon euro på marknadsföring på ett halvår

Snackychef tog ut 1,1 miljoner ur bolaget - riskerar sex år i fängelse

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning