Smygporr ska stoppas med toakontroller

Demonstration i juli i år mot att regeringen i Sydkorea inte gör tillräckligt för att stoppa smygporren.Bild: TT / AP / Ryu Hyo-lim

Dolda kameror som sätts upp på toaletter och i omklädningsrum i Sydkorea i syfte att smygfilma är ett omfattande problem. Videomaterialet används för att läggas ut på porrsajter, chattforum och till och med i vanliga webbannonser.

Nu ska dagliga kontroller av alla offentliga toaletter förhoppningsvis råda bot på en del av spridningen, rapporterar BBC.

Toaletterna inspekteras just nu endast runt en gång i månaden, enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap. Snart kommer dock även personal som städar utrymmena varje dag att leta efter spionkameror.

Under förra året rapporterades mer än 6 000 fall av smygporr. Stora protester har pågått i Seoul mot övergreppet. Polisen har svårt att gripa de skyldiga eftersom de kan installera kamerorna och sedan ta ner dem igen inom 15 minuter.

Av de 5 400 personer som greps misstänkta för att ha satt upp porrkameror förra året var det färre än 2 procent som dömdes, enligt BBC.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00