Smittskyddschef i karantän i USA

Anthony Fauci, chef för Nationella institutet för allergier och infektionssjukdomar (Niaid) i USA, vid en presskonferens i Vita huset. President Donald Trump lyssnar i bakgrunden. Arkivbild. Bild: Alex Brandon/TT-AP

Tre personer som ingår i Vita husets insatsstyrka mot coronaviruset har satt sig själva i karantän, efter att ha kommit i kontakt med en person som har testat positivt för covid-19.

En av dem är smittskyddschefen Anthony Fauci, som nästintill dagligen har synts tillsammans med president Donald Trump på Vita husets presskonferenser om virusspridningen.

Till CNN säger 79-åringen att han kommer att sitta i en "modifierad karantän" efter att ha varit i kontakt med en smittad person i Vita huset. Risken att han har smittats är låg, enligt honom själv.

Även chefen för USA:s folkhälsomyndighet CDC, Robert Redfield, 68, har satt sig i karantän, liksom chefen för läkemedelsmyndigheten FDA, Stephen Hahn, 60. De kommer att isolera sig i två veckor.

Officiellt har det inte sagts vem de tre männen har varit i kontakt med, men Katie Miller, pressekreterare till vicepresidenten Mike Pence, konstaterades vara smittad med coronaviruset i fredags. Hon brukar ofta vara med på mötena med Vita husets insatsstyrka mot coronaviruset.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning