Miljontal e-postadresser och profilbilder läckte ut på nätet

Smartprodukter blir allt vanligare i hemmen, och enligt Wyze var syftet med databasen att den skulle underlätta då kundkretsen växer i så snabb takt. Bild: Pixabay

Smartprodukttillverkaren Wyze meddelar att ett misstag begåtts, som nu lett till att uppgifter om så gott som alla deras kunder har läckt ut.

Wyze tillverkar bland annat övervakningskameror och olika smartprodukter, såsom lås och belysning.

Företaget bekräftar att de laddade upp kundernas uppgifter på en webbserver som skulle hållas intern och skyddad. Enligt företaget var tanken att detta skulle underlätta deras arbete då kundkretsen växt i så snabb takt. Av misstag hamnade uppgifterna på en öppen server.

Företaget genomför för tillfället en intern undersökning av fallet, men de kan redan nu bekräfta att inga lösenord eller betalkortsuppgifter fanns med i den läckta databasen. Däremot fanns där både användares e-postadresser, profilbilder och eventuella smeknamn som man gett sina smartprodukter.

Enligt Wyze gäller läckan alla deras kunder som skapat ett konto innan den 26 december 2019, vilket enligt nyhetstjänsten ZDNet är omkring 2,4 miljoner användare.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning