Smarta maskindelar är ett steg närmare artificiell intelligens inom industrin

Teknologiska forskningscentralen VTT har lyckats 3D-printa en smart axel.

VTT utvecklar för tillfället framtidens framställningskoncept och kan nu kombinera 3D-printning, sensorteknologi, trådlös dataöverföring och kvalitetskontroll i en och samma process. Möjligheten att tillverka smarta maskindelar öppnar nya dörrar för företagen och är dessutom en klar fördel inom den hårda konkurrensen som omfattar artificiell intelligens just nu.

Den digitala revolutionen inom tillverkningstekniken består av möjligheten att 3D-printa varor utifrån digitala modeller. På så sätt är det möjligt att skräddarsy delar och tillverka dem snabbt enligt behov. Även om många investerar i forskning och utveckling har endast få företag lyckats 3D-printa fungerande maskindelar som utnyttjar exempelvis givare.

VTT:s demonstration visar att det är möjligt att lägga till olika smarta givare och identifikationer i delarna redan under tillverkningsprocessen. Med hjälp av de smarta delarna är det bland annat möjligt att följa med hur maskiner eller apparater fungerar och fastställa delarnas äkthet.

– Möjligheten att samla in och utnyttja exakt data på ett snabbt sätt ökar betydligt när informationen flyttas direkt från komponenten till molnet. Det möjliggör de följande stora stegen mot artificiell intelligens, säger forskningsteamets chef Pasi Puukko i ett pressmeddelande.

Den smarta axeln innehåller elektronik som möjliggör trådlös överföring av data. Bild: VTT/Jari Halme

En apparat som har en givare som mäter slitage ger aktuell information om läget och kan exempelvis automatiskt sätta i gång serviceprocessen utan att produktionen avbryts.

Enligt VTT kan fyndet tillämpas på många branscher, exempelvis inom energi, gruv- och transportindustrierna.