Små förbättringar för Marimekko i årets första kvartal

Bild: HBL/Arkivbild

Designföretaget Marimekkos omsättning och rörelseresultat för årets första kvartal var lite större än i fjol. Försäljningen av huvudkontoret i Hertonäs i Helsingfors syns först i nästa kvartalsrapport.

Designföretaget Marimekkos första kvartalsrapport för 2018 liknade i mångt och mycket motsvarande rapport för 2017.

Omsättningen för januari-mars i år var 24,1 miljoner euro medan motsvarande siffra i fjol var 22,5 miljoner. Det jämförbara rörelseresultatet för årets första kvartal var i år 1,2 miljoner euro, vilket är 0,1 miljoner mer än 2017.

Uppsvinget var aningen tydligare i Marimekkos försäljningssiffror utomlands. De internationella försäljningsinkomsterna steg från 10,7 miljoner euro i januari-mars 2017 till 12,2 miljoner euro i den nyaste rapporten.

– Asien och området vid Stilla havet är tillsammans vår näst största marknad, och de har en viktig roll i företagets internationalisering. För Marimekko är Japan det klart viktigaste landet i området, och de andra ländernas gemensamma andel av företagets omsättning är ännu förhållandevis liten, säger Marimekkos vd Tiina Alahuhta-Kasko i ett pressmeddelande.

Marimekko sålde nyligen sitt huvudkontor till OP-gruppen för 10,4 miljoner euro och är nu hyresgäst i kontorslokalerna. Försäljningen kommer att synas i kvartalsrapporten för april-juni 2018.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning