Slutspelsstart redan på lördag? – IFK:s öde avgörs i sista omgången

HIFK förlorade bortamatchen mot Tappara och lyckades inte säkra sin plats bland de sex främsta i grundserien.

Med en seger i tisdagens bortamatch i Tammerfors hade HIFK varit klart för kvartsfinal inför den sista omgången i grundserien. Men Tappara var klart bättre än gästande IFK och tog en klar seger med 4–2 (1–0, 2–1, 1–1).

IFK möter jumbon Ässät i den sista matchen och laget kan antingen sluta femma, sexa eller sjua i grundserien. Om IFK får två poäng mindre än Lukko i torsdagens omgång slutar IFK sjua i tabellen och inleder slutspelet i den första gången redan på lördag.

Med seger säkrar IFK en plats bland de sex främsta vilket betyder att laget slipper spel i den första slutspelsomgången.

Lukko möter Ilves i Tammerfors.

Sport måste slå Pelicans

I kampen om den sista slutspelsplatsen sköts avgörandet fram till den sista omgången. I Vasa gjorde Sport processen kort med formsvaga TPS. Hemmalaget sköt två mål under matchens första 43 sekunder och vann till slut relativt enkelt med 4–1.

Då JYP samtidigt slog KooKoo efter stora problem i Kouvola betyder det att Sport har slutspelsödet i sina egna händer inför den sista omgången. Laget ligger en poäng efter JYP i tabellen och behöver två poäng i den svåra bortamatchen mot Pelicans för att ta sig till slutspel.

Pelicans har också att spela för i torsdagens match då laget ligger på tredjeplats i tabellen, en poäng före fyran TPS.

JYP spelade sin sista grundseriematch på tisdagen och tvingas följa med avgörandet från sidan på torsdag.

Bild: Liiga.fi

Sista omgången:

HIFK–Ässät

HPK-Tappara

Ilves–Lukko

Jukurit–KooKoo

KalPa-Kärpät

Pelicans–Sport

TPS-Saipa

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03