Slutet på Espoo United? Ilmarinen söker klubben i konkurs

Hur länge orkar affärsmannen Jussi Salonoja driva den kraftigt skuldsatta föreningen? Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Idrottsföreningen Espoo United söks i konkurs av försäkringsbolaget Ilmarinen.

Ilmarinen har lämnat in en konkursansökan till Esbo tingsrätt. Espoo United, som grundades 2016, har länge brottats med ekonomiska bekymmer och bokslutet för det senaste räkenskapsåret var en förlust på 1,8 miljoner euro. Omsättningen var 700 000 euro. Sedan i maj 2017 har Espoo United samlat ihop 38 betalningsanmärkningar. De flesta av skulderna är till inkassoföretag, men också till bussbolaget Pohjolan Turistiauto, boendeföretaget Forenom och mediekoncernen Sanoma Media. Espoo United har också skatteskulder på över 10 000 euro. För Ilta-Sanomat berättar ägaren Jussi Salonoja att konkursansökan är obefogad.

– Det är tråkigt att våra skulder kom fram i offentligheten i dag eftersom vi i går betalat räkningen till Ilmarinen. Vi talar om en summa på tiotusentals euro som vi betalade genom betalningstjänsten. Betalningen har inte synats i deras system. Espoo United är på väg mot bättre tider, säger Salonoja.

Espoo United har verksamhet med herrlag i den nästhögsta hockeyserien Mestis och i herrarnas basketliga. Hämeen Sanomat var först ut med nyheten.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning