SLS prisas för läromedel om inbördeskriget

Det tvåspråkiga digitala läromedlet har valts till bästa nordiska digitala arkivutgåva på de Nordiska arkivdagarna i Reykjavik.

Det är Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS) och Finska Litteratursällskapet (SKS) som tillsammans producerat läromedlet som alltså presenterar finska inbördeskriget. De Nordiska arkivdagarna arrangeras vart tredje år och är central inom arkivfältet i Norden – tävlingen ordnades däremot för första gången i år.

Enligt ett pressmeddelande från SLS bygger läromedlet på unika arkivdokument och handlar om hur krig påverkar den enskilda människan och hela samhället. Den webbplats som samlar materialet består av två helheter som stöder varandra: En lärobok som kan laddas ner samt ett omfattande arkivmaterial med anknytning till händelserna 1918. Läromaterialet är fritt tillgängligt på www.1918.finlit.fi.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22