Slovensk längdskidstjärna lägger av

Katja Visnar firade VM-silvret i Seefeld tillsammans med sin man Ola Vigen Hattestad och sonen Ludvig. Arkivbild. Bild: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den slovenska längdskidstjärnan Katja Visnar – VM-silvermedaljör i lagsprint 2019 – lägger av, meddelar hon på Instagram.

"Det är dags att avsluta ett kapitel i mitt liv. Längdskidäventyret har varit fantastiskt med många fina minnen som jag aldrig vill glömma", skriver 36-åringen.

"Jag ser fram emot nästa kapitel i mitt liv och att tillbringa mer tid med Ludvig och Ola."

Visnar är gift med den norska längdprofilen Ola Vigen Hattestad och tillsammans har de sonen Ludvig. Hattestad slutade själv 2018 och har de senaste säsongerna varit landslagstränare i Slovenien.

Katja Visnar tog förra säsongen VM-silver i lagsprinten tillsammans med Anamarija Lampic. Hon har också tre individuella pallplatser i världscupen, den senaste från 2014.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning