Slovaken Marek Hamsik slog Diego Maradonas målrekord

Marek Hamsik firar sitt historiska mål för Napoli i 3–2-segern mot Sampdoria. Bild: Lehtikuva/AFP/Carlo Hermann

Napoli befäster serieledningen i Serie A efter seger med 3–2 hemma mot Sampdoria. Gladast över det var nog Marek Hamsik. Mittfältaren gjorde sitt 116:e mål i Napolitröjan och passerade därmed Diego Armando Maradona som klubbens främste målskytt genom tiderna.

Hamsiks mål var dessutom det avgörande 3–2-målet. Ett avslut från nära håll framspelad av Dries Mertens i den 39:e minuten.

Den 30-årige slovaken har spelat i Napoli i tio år och är kapten i laget. Maradona gjorde sina 115 mål på sju år och tog Neapelklubben till två ligatitlar. Kanske är det dags för en ny ligatitel med Hamsik?

Juventus släpper dock inte taget om Napoli i toppen. I toppmötet hemma mot ligafyran Roma vann Juventus med 1–0. Mittbacken Mehdi Benatia gjorde matchens enda mål i den 18:e minuten. Juventus, som har skrapat ihop 44 poäng, ligger en poäng efter Napoli i tabellen.

Inter förlorade för andra matchen i rad och för andra gången den här säsongen. Milanoklubben föll borta mot bottenlaget Sassuolo med 0–1 och är fem poäng efter serieledaren Napoli.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning