SLC polisanmäler osaklig e-post

Mats Nylund. Bild: SLC/Mia Wikström

Lantbruksproducenternas centralförbund vill veta om en person som under flera månaders tid har mejlat kritiska åsikter om SLC har gjort sig skyldig till brott.

SLC gjorde på onsdagen utredningsbegäran till polisen. Personen i fråga har enligt egen utsago skickat hundrats mejl till upp till 1 200 mottagare, skriver SLC i ett pressmeddelande.

Mejlen har innehållit kritik mot SLC och Österbottens svenska producentförbund ÖSP. Det handlar delvis om personangrepp både mot organisationens tidigare och nuvarande förtroendevalda och tjänstemän.

– SLC välkomnar en diskussion om organisationens mål och värderingar. Vi lyssnar givetvis även på kritiska synpunkter och deltar gärna i debatt som kan förbättra vår verksamhet och hjälpa oss att bättre sköta våra medlemmars, det vill säga de finlandssvenska producenternas och skogsägarnas, intressebevakning. Vi upplever det ändå väldigt olustigt att våra förtroendevalda, tidigare förtroendevalda, våra tjänstemän, våra samarbetspartner och även helt utomstående utsätts för smutskastning och osakliga massutskick av den här omfattningen, säger Mats Nylund, förbundsordförande i SLC i pressmeddelandet.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Mer läsning