SLC i Nyland kräver ett 100 miljoner euros krispaket

Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund i Nyland kräver ett krispaket på 100 miljoner euro för att kompensera följderna av sommarens torka.

– Situationen har inte varit så här svår på trettio år, säger SLC i Nylands ordförande Thomas Antas i ett pressmeddelande.

Enligt SLC i Nyland råder det politisk konsensus om att utverka ett ekonomiskt krispaket som kunde tackla konsekvenserna av den extrema torkan i år.

– För den akuta krisen behövs ett riktat krispaket i samma storleksklass som den svenska regeringen beviljat de svenska jordbrukarna, det vill säga över 100 miljoner euro, skriver SLC i Nyland i pressmeddelandet.

Utöver det kräver SLC i Nyland att utbetalningen av årets EU-stöd tidigareläggs, en höjning av fastlandets miljöprogram och att accisskatten på bränsle hålls på samma nivå nästa år.

SLC i Nyland kräver ett 100 miljoner euros krispaket för att kompensera följderna av sommarens torka. Bild: SPT

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00