Slaktdjur slås ihjäl med slägga

Australiska aktivister har lyckats smygfilma brutala scener inifrån ett slakteri i Vietnam. Bild: HANDOUT / AFP PHOTO / ANIMALS AUSTRALIA

Anställda på vietnamesiska slakterier använder slägga för att ta livet av slaktdjur, enligt australiska aktivister som lyckats smygfilma inifrån ett slakteri i Vietnam.

Filmen ska bland annat visa hur en slakteriarbetare slår en ko i huvudet fem gånger innan den faller till marken, sedan ytterligare fyra gånger innan den dör.

– Jag trodde jag hade sett allt, men det hade jag inte, sade en företrädare för aktivistgruppen till ABC, och lade till att det var det mest chockerande hon någonsin bevittnat.

Vietnam är en av de största exportmarknaderna för australiskt boskap. Nu lovar exportörerna i Australien att vidta åtgärder mot den brutala djurhållningen.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning