Skyttedrottningen Laasio lämnar KyIF för spel i Sjundeå

Jessi Laasio flyttar till Sjundeå IF Bild: Ksf Media arkiv / thomas sundström

Bronslaget Sjundeå IF förstärker laget med skytteligasegraren Jessi Laasio.

Jessi Laasio har de senaste säsongerna öst in mål för KyIF i FM-serien i handboll.

Medan den personliga utvecklingen och framgången varit stark för 18-åringen har framgångarna för Kyrkslättlaget uteblivit. I och med flytten till vårens bronslag Sjundeå IF vill hon kunna nå framgångar också på lagnivå.

– Jag förväntar mig att vi spelar om medaljer nästa säsong, och det tror jag vi har en bra möjlighet till, säger hon på SIF:s hemsida.

Laasio sköt 124 mål på 20 matcher i grundserien den här säsongen och tog hem segern i skytteligan. Hon har fått chansen i landslaget och spelade i EM-kvalmatcherna i Schweiz i höstas. Hon gjorde ett mål på tre matcher då hon debuterade i landslagsdressen.

Hon är uttagen till laget som spelar EM-kval i slutet av månaden i Grekland.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54