"Skurkarna tror att de är fantastiskt smarta"

I dag får Estrid ett lästips av skolkompisen Joshua om Malin Klingenbergs böcker.

Joshua tycker att böckerna om Patrik, Irene och pensionärsmakten är både roliga och spännande. Estrid bestämmer sig för att intervjua Malin Klingenberg. Bland annat vill hon veta vad som får henne att dra på smilbanden.

– Jag skrattar mest åt skurkarna för de är alltid så självgoda och så tror de att de är fantastiskt smarta och ofta är de ganska dumma och ganska blåsta, säger Malin Klingenberg.

De talar också om hur det är att skriva många böcker i en serie. Kommer Malin Klingenberg ihåg allt som hänt i de tidigare böckerna?

Malin Klingenberg har huvudsakligen skrivit kapitelböcker för barn. I serien om Patrik, Irene och pensionärsmakten har hittills fyra böcker kommit ut. Med boken Alberta Ensten och Uppfinnarkungen var hon nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2015.

Estrids Bokklubb är en videoserie som handlar om böcker och barns läsande, ur barnens perspektiv. I serien läser 11-åriga Estrid böcker och diskuterar dem med sina vänner. Dessutom träffar hon författare och illustratörer. De författare och illustratörer Estrid träffar i höstens åtta avsnitt är Henrika Andersson, Linda Bondestam, Lena Frölander-Ulf, Malin Klingenberg, Jenny Lucander, Annika Sandelin, Ulf Stark och Stina Wirsén.

Estrids Bokklubb är en samproduktion mellan Fantaskop Films och Hufvudstadsbladet. Svenska Kulturfonden har understött projektet.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03