Skrämmande clowner i Nyland

Clownmasker i Mexiko City. Bild: Yuri Cortez

Fenomenet med skrämmande clowner har nu också nått södra Finland. Polisen rapporterar att personer utklädda till grisar och clowner skrämt barn i Tusby.

Två personer med vuxen kroppshydda har skrämt barn i närheten av en skola i Finby. De var klädda i vita overaller och grismasker. Dessutom bar de på bobollsträn. De ska ha sprungit efter åtminstone ett barn.

Förutom fallet i Finby har en förälder till tre barn rapporterat om cirka tio personer med clownmasker som skrämt barn nära en annan skola i kommunen. Barnen flydde undan i riktning mot en underfart men där möttes de av en till person i clownmask som bar på en motorsåg.

De utklädda personerna har också fastnat på övervakningskameror, men bilderna är av dålig kvalitet.

– Vi kan bekräfta att det här skett, eftersom vi har övervakningsbilder på det, säger överkommissarie Timo Leppälä.

Leppälä säger att polisen utreder fallen som störande av den allmänna ordningen och äventyrande av säkerheten.

Dessutom har polisen också kontaktats om några andra clownobservationer i Träskända. Fall har också rapporterats på andra håll i landet. För några dagar sedan polisanmäldes clowner på Åland, uppger radiotv.ax.

Polisen uppmanar folk att kontakta nödnumret i de här fallen och att försöka fästa uppmärksamhet vid kännetecken eller fordon som de som skrämmer upp folk rör sig med.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning