Skrällseger – slog svenska OS-stjärnan

Johanna Matintalo skidade suveränt i skandinaviska cupen i Piteå. Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Johanna Matintalo var bäst i skandinaviska cupen i Piteå.

Johanna Matintalo blixtrade till redan i fredagens sprint i Piteå, men fullträffen kom först i söndagens masstart. På den ovanliga sträckan 20 km klassiskt var finländaren snabbast.

I slutspurten besegrade hon svenska skidstjärnan Charlotte Kalla, tvåfaldig OS-guldmedaljör och dubbel VM-guldmedaljör. Sveriges Ebba Andersson var trea och Norges Kari Øyre Slind fyra.

Ett starkt formbesked med tanke på OS i Pyeongchang. Som det nu ser ut är Matintalo ett givet val.

Matintalo är ett av de största framtidslöften i finsk skidåkning. Hon debuterade i VM i Lahtis förra året, där hon var 29:a i skiathlon. Strax innan hade hon vunnit JVM-silver i skiathlon i USA.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning