Skrällen: Teemu Tamminen slutar i landslaget

Teemu Tamminen har gjort sitt i landslaget Bild: FSC Media

Teemu Tamminen har gjort sitt i landslaget – åtminstone står han över landslagsspel den här säsongen.

Finlands för tillfället kanske största handbollsstjärna Teemu Tamminen ställer inte upp i landslaget den här säsongen. Och det är oklart om det blir någon comeback för den färgstarka Cocksspelaren i framtiden.

– Han är inte med i landslaget för tillfället. Han är borta åtminstone den här säsongen, säger landslagstränaren Kaj Kekki till HBL.

– Det är en tung tid för honom med arbete, familj och handbollen. Jag har full förståelse för hans beslut.

Tamminen har varit en av de bärande krafterna i landslaget de senaste drygt tio åren.

Tamminen är med sina 75 spelade landskamper och 354 mål den klart mest rutinerade spelaren i landslaget för tillfället och han lämnar en stor lucka bakom sig.

– Jag är ändå inte orolig för laget då han slutar, säger Kekki.

Benjamin Helander, som är tillbaka i Alingsås efter en säsong i BK-46, kommer att ta över som etta på vänsterkanten då Tamminen lagt av.

– Han är en väldigt bra spelare och kan fylla den luckan, säger Kekki.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning