Skrällen: Millman slog ut Federer ur US Open

Roger Federer gratulerade John Millman efter vinsten.Bild: Lehtikuva/Eduardo Munoz Alvarez

Den femfaldige US Open-vinnaren Roger Federer är utslagen ur US Open av en doldis.John Millman från Australien – för första gången i fjärde omgången i en grand slam – chockade schweizaren och ställs nu mot Novak Djokovic i kvartsfinalen.

Roger Federers skrällförlust i den fjärde omgången innebär hans tidigaste uttåg i turneringen på fem år, då han föll i tre raka set mot Tommy Robredo 2013.

Federer vann första set mot oseedade Millman med 6–3 innan tre rysarset väntade. Världstvåan hade matchbollar i såväl andra som tredje set, men fick inte till sin serv och australiern stod till slut som segrare i den jämna matchen efter 7–5, 7–6, 7–6.

Millman, rankad 55:a i världen och som nummer 235 så sent som i fjol, hade svårt att ta in vad han precis gjort.

– Jag kan inte förstå det, säger 29-åringen.

– Jag har så mycket respekt för Roger och allt han gjort för tennisen. Han har varit min hjälte, fortsätter Millman.

Millman kommer att möta Novak Djokovic i kvartsfinalen. Serben gjorde tidigare under måndagen det förväntade när han vann sin match mot portugisen Joao Sousa i tre raka set: 6–3, 6–4, 6–3.

– Jag är väldigt nöjd att jag lyckades få den här matchen avklarad i tre raka set, säger Djokovic.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00