Skrällen: 19-åringen till final i Paris

Polskan Iga Swiatek är klar för final i Franska mästerskapen. Bild: AFP/Lehtikuva/Thomas Samson

Iga Swiatek fortsätter att häpna en hel tennisvärld. Nu är 19-åringen klar för sin första stora final i karriären.– Jag har alltid drömt om att spela final i Franska mästerskapen, säger hon till Eurosport.

Iga Swiatek är klar för final i Franska mästerskapen efter att ha gjort processen kort med argentinska kvalspelaren Nadia Podoroska i semifinalen. På 72 minuter såg polskan till att vinna med 6–2, 6–1 på en blåsig centercourt, Philippe-Chatrier, i centrala Paris.

Nu väntar Sofia Kenin, USA, eller Petra Kvitova, Tjeckien, i finalen.

Swiatek är första polska att ta sig till final i en grand slam på åtta år. Senast det hände var Agnieszka Radwanska i Wimbledon 2012.

– Jag har alltid drömt om att spela final i Franska mästerskapen. Den här matchen var tuff för mig, men jag mår bra och är skadefri för första gången i en grand slam. Nu ska jag följa mina drömmar och jag hoppas jag kan fortsätta spela bra, säger Swiatek, som är klar för sin första stora final, till Eurosport.

19-åringen, som är rankad 53:a i världen, har ännu inte tappat ett set i turneringen. På sin väg till finalen har hon bland annat slagit ut toppseedade Simona Halep, Rumänien, i raka set.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning