Skrällarna fortsätter i Wimbledon

Garbine Muguruza blev utslagen redan i andra omgången i Wimbledon. Bild: Lehtikuva/Ben Stansall

Regerande mästaren Garbine Muguruza åkte ut redan i den andra omgången i Wimbledon.

Spanjorskan Muguruza är den första regerande mästaren i kvinnornas turnering som åkt ut så här fort sedan Steffi Graf åkte ut i första rundan 1984. Hon förlorade mot Belgiens Alison van Uytvanck med 1–2 i set, 7–5, 2–6, 1–6.

– Hon spelade stort, tog risker och det funkade för henne. Jag kom inte upp i nivå idag, jag var inte där jag vill vara. Det är lite synd, säger Muguruza efter matchen.

van Uytvanck, rankad 47:a i världen, hade aldrig tidigare besegrat en topp tio-rankad spelare. För henne väntar nu estniskan Anett Kontaveit i nästa omgång.

– Jag visste att om jag lät henne få styra matchen så skulle jag förlora, så jag tänkte "nu kör jag kör bara", säger hon.

– Jag må ha sett harmonisk ut, men inombords så var det kaos.

Simona Halep, rankad etta, slog Kinas Saisai Zheng med 7-5, 6-0. Sjunderankade Karolina Pliskova har också avancerat till tredje omgången.

Alla övriga av de åtta högst rankade damerna har åkt ut. Muguruza (rankad trea), Caroline Wozniacki (2), Sloane Stephens (4), Elina Svitolina (5) Caroline Garcia (6) och Petra Kvitova (8) har alla blivit utslagna.

HBL-SPT-TT-AFP-Reuters

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39