Skräll i Wimbledon – världstvåan utslagen

Caroline Wozniacki får åka hem från Wimbledon. Bild: Lehtikuva/Daniel Leal-Olivas

Caroline Wozniacki är utslagen ur Wimbledon efter förlust mot oseedade ryskan Jekaterina Makarova.

Efter två timmar och nio minuters spel kunde Makarova slå in matchbollen och vinna med 6–4, 1–6, 7–5. Andraseedade Wozniacki kämpade mot dubbla motståndare på bana ett. Förutom en storspelande ryska irriterade flygmyror spelarna. Världstvåan Wozniacki vädjade till domaren vid flera tillfällen och ville att arrangören skulle spreja banan för att få bort insekterna.

Trots problem för spelarna bjöds tennispubliken på en riktigt bra match där Makarova vann det första setet och där Wozniacki verkade ha fått ordning på spelet när hon tog det andra med klara 6–1.

"Nervös på slutet"

Men i det avgörande setet hittade ryskan tillbaka till sitt aggressiva spel igen. Makarova gick ifrån till 5–1 och verkade ha avgjort matchen. Men Wozniacki gav sig inte, danskan hämtade upp till 5–5 och räddade bland annat fyra matchbollar innan Makarova fick ordning på spelet igen och kunde vinna matchens två sista game.

– Jag var väldigt nervös på slutet. Det är bara andra gången jag besegrar henne. Jag är så glad över att jag lyckades lugna ner mig vid ställningen 5–5, sade Makarova i arrangörens intervju direkt efter segern.

Federer jagar eget rekord

Roger Federer vann på nytt med 3–0 i set och avancerade utan problem till tredje omgången i Wimbledontennisen. Segern i tre raka set betyder att schweizaren vunnit 26 raka set i Wimbledon och börjar nu närma sig sitt eget rekord från 2005-2006 då han vann 34 raka set i turneringen.

Slovaken Lukas Lacko var utan chans mot förstaseedade Federer som vann med 6–4, 6–4, 6–1 i en match som var över på en och en halv timme.

– Jag var mindre nervös än vad jag var i första omgången. Det är skönt att inte behöva göra av med för mycket energi i de första matcherna, sade Federer.

I tredje omgången möter 36-årigen vinnaren mellan Ivo Karlovic, Kroatien och Jan-Lennart Struff, Tyskland.

SPT-TT-AFP-Reuters

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning