Skräll i U21-kvalet: Finland slog världsmästarna – Benjamin Källman målskytt

Benjamin Källman var på hugget mot Ukraina. Bild: Martti Kainulainen/Lehtikuva

Ukraina vann U20-VM i somras. Då EM-kvalet för U21-landslag inleddes slog Finland samma årsklass med 2-0 på bortaplan.

Medvinden för finsk fotboll är stark för tillfället. Herrarna går på som det berömda tåget, damerna inledde EM-kvalet lovande och senast slog U21-killarna Ukraina med 2-0.

Finlands mål gjordes av Benjamin Källman, numera i norska Viking, och Onni Valakari som spelar under sin far Simos vakande öga i Tromsö.

– Vi visste hur bra Ukraina är och matchen är tuff. Men vi jobbade stenhårt och känslan är rätt skön, säger Källman till HUU-TV.

Övriga lag i gruppen är Danmark, Rumänien, Nordirland och Malta.

Gruppettorna och den bästa grupptvåan går direkt till slutspelet i Slovenien och Ungern. Övriga åtta grupptvåor gör upp om ytterligare fyra platser.

Finland matchade en namnstark elva mot Ukraina. I mål stod William Jääskeläinen, son till en viss Jussi. Jääskeläinen var briljant.

– Det var en jobbig kväll på jobbet men samtidigt kul. Roligare att ha mycket att stå i, säger Jääskeläinen på engelska till HUU-TV.

I backlinjen regerade Barnsleys Aapo Halme. På mitten fanns Valakari, Kaan Kairinen och Mikal Soisalo. Och uppe på topp Benjamin Källman, Eetu Vertainen och Lucas Lingman.

Finland möter Nordirland hemma i Uleåborg på tisdag.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning