Skrabb aktuell för spel mot Zlatans Milan

Zlatan Ibrahimovics Serie A-karriär började i Brescia 2004. På fredagskvällen är han tillbaka på Mario Rigamonti-stadion. Bild: Marco Bertorello/Lehtikuva-AFP

Brescia borta.Hur upphetsande är det för en spelare som gjort det mesta? Det vet vi inte – men italienska medier frossar i Zlatan Ibrahimovics återkomst till arenan där allt började.För en allsvensk och finsk bekant kan det samtidigt bli starten på något nytt. Simon Skrabb är aktuell för debut i Brescia.

Mario Rigamonti-stadion, hösten 2004. Den då 22-årige Ibrahimovic har precis lämnat Ajax för Juventus. Debuten sker i Brescia. Ibrahimovic kommer in efter pausen och gör ett av målen i Juventus 3–0-seger.

Mer än 15 år senare är han tillbaka på arenan, nu i rollen som veteranen som ska lyfta ett plågat Milan och få klubben att klättra i Serie A-tabellen. Hittills har han infriat alla förväntningar. Sedan ankomsten i början av året har Milan spelat oavgjort mot Sampdoria och vunnit mot Cagliari och Udinese.

Intresset för 38-åringen är enormt – även långt utanför San Siro i Milano. Enligt tidningen La Gazzetta dello Sport är Mario Rigamonti utsåld för första gången den här säsongen. Det innebär 19 500 åskådare på plats i fredagskvällens ligamatch.

Brescia uppger på sin hemsida att biljetterna såldes på tre dagar.

Finländske landslagsmannen Simon Skrabb lämnade nyligen IFK Norrköping för Brescia. Enligt sajten Football Italia är finlandssvensken med i truppen mot Milan. Skrabb satt på bänken hela matchen när Brescia spelade 2–2 mot Cagliari i söndags, men Football Italia tror att tränaren Eugenio Corini släpper fram Skrabb mot Milan.

Jesse Joronen är given mellan Brescias stolpar.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning