Skottskadan sannolikt självförvållad – detaljerna kring skottlossningen i Karis klarnar

Under förhören har det framkommit uppgifter om att den skadade mannen sannolikt var den som bar vapnet. Bild: VN-arkiv

Polisen har frigivit personerna som greps efter skottlossningen på Läppgatan i Karis i söndags. Man misstänker att den skottskadade mannen eventuellt orsakade skadan själv.

Förundersökningen om söndagskvällens skottlossning i Karis är ännu inte klar, men i det här skedet har polisen ändå en helhetsuppfattning om vad som skedde.

– Förundersökningen fortsätter. Bland annat kommer den tekniska bevisningen ha en betydande roll i fallet, säger undersökningsledaren kriminalkommissarie Mats Sjöholm.

Efter händelsen grep polisen fem personer, samtliga raseborgare och födda på 1960- och 1980-talen. Alla gripna har sedermera släppts fria. För tillfället är således ingen frihetsberövad. Inga häktningsyrkanden har heller gjorts i ärendet.

Möjligen självförvållat

Under förhören har det framkommit uppgifter om att den skadade mannen sannolikt var den som bar vapnet.

Tumult har uppstått mellan två personer, varefter ett skott avfyrades. Skottet träffade mannen i hans vänstra arm. Mannen har möjligtvis åstadkommit skadan själv.

Den skottskadade mannen, född på 1980-talet, vårdas inte på sjukhus längre. Skadorna är allvarliga, men enligt polisens uppgifter var de aldrig direkt livshotande.

Vapnet anmält försvunnet

Polisen har beslagtagit handeldvapnet som användes. Vapnet hade anmälts försvunnet år 2018 och var inte lovligt hos innehavaren.

Polisen informerar inte mera om händelsen.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning