Skön revansch för Dicken – "Vi ville lite mera i dag"

Dickenmålvakten Kim Davidson var i kanonform då BK-46 föll i Karis Bild: Thomas Sundström

Dicken satte punkt för allt snack om kris då laget tog en klar seger över BK i Karis.– Jag är otroligt stolt över laget, säger lagkaptenen Joacim Broman.

Efter tre raka förluster, fyra matcher utan seger och lagets främsta målskytt långtidsskadad såg läget rätt mörkt ut då Dicken åkte till Karis för att möta BK-46.

Drumsölagets kväll blev inte lättare av att lagets stora ledare Benny Broman fick rött kort i inledningen av andra halvlek och laget tvingades spela med bara tre niometersspelare resten av matchen.

Men Dicken visade att man vill sätta punkt för allt snack om kris innan det ens på allvar kommit i gång.

– Vi har spelat dåligt i de senaste matcherna. Nu hade vi snackat igenom det och bearbetat situationen. Det handlar om den del mentala grejer och så blev det ju en rätt stor omställning i laget, säger lagkaptenen Joacim Broman.

Då matchtakten varit hektisk har laget knappt hunnit genomföra några träningspass sedan den äldre Granlund-brodern skadade sig och det har märkts i lagets spel.

Men i matchen mot BK kom laget in med en inställning som inte lämnade något utrymme för diskussion. Spelarna kämpade om varje boll, gav och tog smällar och kastade sig in i minsta lilla läge. Då Kim Davidson dessutom storspelade mellan stolparna kunde Drumsökillarna tysta Karispubliken.

– Jag är otroligt stolt över hur laget processar det som händer och presterar i dag. De unga killarna i laget tar ansvar i tajta lägen och lyckas bra och vi står för en mycket stark insats i matchen, säger Broman.

En femte match utan seger hade kunnat vara tung för Dicken på många sätt. Efter förlusten mot Atlas såg laget ut att kunna rasa till fyra i den övre slutserien men segern över BK ger laget lite andrum igen.

– Den inställning vi visar upp i dag och sättet vi jobbar på är otroligt bra. Vi gör det tillsammans och varje kille ger allt på planen, säger Broman.

– Jag tror att vi ville lite mera i dag. Det var kanske inte speciellt fin handboll vi spelade i dag men det gjorde inte heller BK. Men segern smakar mycket bra.

Segern ger laget en viss arbetsro inför fortsättningen. Att få komma till hallen på fredag med en bortaseger mot BK i bagaget är betydligt lättare än det varit att promenera in i Britashallen med fyra förluster i följd.

– Vi får njuta av den här segern i kväll och kanske lite under den lediga dagen i morgon. Sedan får vi börja ladda mot nästa match. Och det ska bli skönt att hinna träna ordentligt före det, säger Broman.

Osynlig Rönnberg

I säsongens tidigare matcher har Dicken åkt på några svidande förluster mot BK. Och förlustmatcherna har en gemensam nämnare: BK:s stjärnspelare Andreas Rönnberg har klivit fram då hans lag behövt det som mest och avgjort matcherna.

I onsdagens match i Karis lyckades Dicken med det som väldigt få lag gör – man eliminerade Rönnberg totalt. Det är sällan – om någonsin – man ser BK:s nummer 4 vara så bortkommen på planen som han var mot Dicken. Han nätade inte en gång och hans framspelningar som normalt ställer motståndarförsvaret helt hamnade gång på gång i händerna på Dickenspelarna i stället för på de egna lagkamraterna.

För BK betyder förlusten knappast något alls. Laget lär sluta tvåa i övre slutserien och ta den andra direkta semifinalplatsen. Kanske förlusten till och med kan fungera som någon slags väckarklocka för Karislaget inför vårens viktiga matcher.

En sak är säker: Om BK och Dicken möts i slutspelet i vår blir det en het och högintressant matchserie.

Fakta

Handbollsligan

Övre slutserien:

BK-46–Dicken 22–28 (12–14)

Cocks–Atlas 36–19 (19–10)

Nedre slutserien:

GrIFK–ÅIFK 36–14 (19–6)

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03