Skolskjutning i USA – elev skottskadade två

Poliser fotograferade utanför skolan Great Mills High School efter skjutningen. Bild: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JIM WATSON

Tre personer, varav en är gärningsmannen, har skadats i samband med skjutningen på gymnasieskolan Great Mills High School i USA, uppger polisen.

Två personer har skadats allvarligt i skjutningen på gymnasieskolan Great Mills High School i Maryland i USA. Den misstänkte skytten har dödats av en säkerhetsvakt.

Skytten – en elev på skolan – hann skjuta en manlig och en kvinnlig elev, innan han själv skadades efter ett ingripande från en av skolans säkerhetsansvariga, säger sheriff Timothy Cameron till MSNBC. Den misstänkte angriparen avled senare på sjukhus, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

De två skadade eleverna har förts till sjukhus och deras tillstånd beskrivs som kritiskt. Motivet till skjutningen är oklart.

Skolan ligger i S:t Marys County, omkring elva mil söder om USA:s huvudstad Washington.

En av skolans elever berättar för CNN att skjutningen inträffade vid 8-tiden på morgonen, lokal tid, strax efter att skoldagen börjat.

– Polisen anlände och agerade väldigt fort, säger eleven, och berättar att han befunnit sig i ett klassrum och att poliserna genomsökt skolan, klassrum för klassrum, innan de kunde börja eskortera eleverna ut ur skolan.

Skjutningen inträffar fyra dagar före en stor planerad demonstration för hårdare vapenlagar i Washington DC. Den organiseras delvis av överlevare från skolskjutningen i Parkland den 14 februari, då 17 personer dödades.

Artikeln uppdateras.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03