Skolor, daghem och sjukhus förbereder sig inför storstrejken

Bild: HBL-arkiv/Tor Wennström

Verksamheten i skolor, daghem och sjukhus i Huvudstadsregionen fungerar som normalt på fredag, men påverkas av kollektivtrafikens strejk på fredag.

Helsingfors stad har meddelat att skolor, daghem eller familjedagvård är öppna som vanligt på fredag. Eleverna och barnen får mat, men det kan förekomma små ändringar i måltidsutbudet.

Detsamma gäller Grankulla, Kyrkslätt och Vanda, men i Esbo utreds frågan fortfarande. I dag väntas Esbo ge besked om stadens skolor och daghem håller öppet under strejkdagen eller inte, rapporterar Svenska Yle.

Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS) har förberett sig inför strejken och erbjuder vård som normalt, skriver sjukhusdistriktet i ett pressmeddelande. Vårdpersonalen har ombetts att samåka, men i vissa fall kan HUS ersätta taxiresor till arbetsplatsen.

HUS ber patienter att avboka sin tid om det är omöjligt att ta sig till vårdinstansen på grund av kollektivtrafikens strejk. På grund av eventuell rusning i telefoncentralen, kommer HUS inte att uppbära en avgift för outnyttjade tider på fredagen den 2 februari.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03