Skolledare i Sverige åtalas för övergrepp mot elever

En skolledare i 40-årsåldern åtalas för flera sexuella övergrepp mot elever. Arkivbild. Bild: Naina Helén Jåma/TT

En man i 40-årsåldern, en högt uppsatt ledare på en skola i Stockholm, åtalas för flera fall av sexuella övergrepp mot tre elever. Det rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Mannen polisanmäldes sommaren 2017 för att vid ett 20-tal tillfällen under våren ha smekt en då tioårig elev på könet innanför kläderna. Förundersökningen lades ned efter tre veckor.

Under hösten 2018 diskuterade två män i 20-årsåldern sin skoltid och kom fram till att de båda utsatts för övergrepp av mannen 2009 och 2012, då han var verksam vid en annan skola. Därför polisanmälde de honom.

Förundersökningen från 2017 togs upp igen i samband med de båda unga männens anmälan, och den misstänkte gärningsmannen åtalas nu för brott mot alla tre tidigare elever.

Mannen anses ha utnyttjat elevernas beroendeställning och brotten bedöms därför som grova. Han uppges delvis ha erkänt brotten. Rättegången inleds i Stockholms tingsrätt den 20 juni.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning